| ..İLahiLer ve SözLeri... | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:45 | |
| Allah-u Allah (Hicaz)
Ömrün bitirmiş viranemiyem Aklın yitirmiş divanemiyem
Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah
Kanat vururum, döner dururum Yanar kurururm, pervanemiyem
Yaşlı gözlerim, tutmaz dizlerim Yolun izlerim, mestanemiyem
Aşkî can feda, olsa ne fayda Aşk oku yayda, kemanemiyem
Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:45 | |
| Ey Aşık-ı Dildade (Rast)
Ey aşık-ı dildade, gel nuş edelim bade Bir bade gerek amma, kim içile me'vade
Sakisi ola Mevla, Ak dahi anın esma Bir kez nuş eden kat'a, gam görmeye dünyade
Bir kez içen aşıktır, aşkında ol sadıktır Aşk ona hem layıktır, Mecnun ile Ferhade
İşit bu Sezai'den, ne gördü Fenai'den Dost yüzünü gösterdi, mir'at-i mücallade
Beste: Sadık Efendi |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:46 | |
| Gaflet Uykusunda Yatar Uyanmaz (Rast)
Gaflet Uykusunda Yatar Uyanmaz Can gözü kapalı gafilan çoktur Hak sözün dinlemez asla inanmaz Kalbi çürük fesat cahilan çoktur
Genç Abdal herkesi mest olur sanma Her kurban derisi post olur sanma Her yüze güleni dost olur sanma İçi Kâfir, dışı müslüman çoktur.
Beste: Hüseyin Sebilci |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:47 | |
| Ey Allahım Beni Senden Ayırma (Hüzzam)
Ey Allahım beni senden ayırma Beni Senin cemalinden ayırma
Seni sevmek benim dinim imanım İlahi din-ü imandan ayırma
Şeyhim güldür ben onun arrısıyem İlahi arıyı gülden ayırma
Balığın canı sularda gizlidir İlahi balığı sudan ayırma
Eşrefzade Senin kemter kulundur İlahi kulunu Senden ayırma |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:48 | |
| Biz Bu Gülistanın Bülbülleriyiz (Hüseyni)
Biz Bu Gülistanın Bülbülleriyiz Bahçe-i Rindanın sünbülleriyiz
Biz secde ederiz Cemal-i yare Vuslata olamaz başka bir çare
Biz gayret ile maksuda ereriz Fırsat bulup gülistana gireriz
Biz münkiri müminlerden seçeriz Mal-u canı terkeyleyip geçeriz
Biz el elel verip Hakka gidelim Gelin gönülleri tavaf edelim
En son Detone tarafından 19.05.09 21:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:48 | |
| Veysel Karani (Uşşak)
Hakkın Habibinin sevgili dostu Yemen illerinde Veysel Karani Söylemez yalanı,yemez haramı Yemen ilerinde Veysel Karani
Seherde kalkuben yola giderdi Hakkın binbir ismin zikir ederdi Allah Allah deyu deve güderdi Yemen ilerinde Veysel Karani
Elinde asası hurma dalından Eğninde hırkası deve yününden Asla hata gelmez onun dilinden Yemen ilerinde Veysel Karani
Aşık Yunus ey dür ben de varaydım Ol mübarek hub cemalin göreydim Ayağın tozuna yüzler süreydim Yemen ilerinde Veysel Karani |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:49 | |
| Kâbe'nin Yolları (Rast)
Kâbe'nin yolları bölük bölüktür Benim ciğerciğim delik deliktir Dünya dedikleri bir gölgeliktir
Canım Kâbem varsam sana Yüzüm gözüm sürsem sana
Eşim dostum yüklesinler yükümü Komşularım helal etsin hakkını Görmez oldum ırak ile yakını
Canım Kâbem varsam sana Yüzüm gözüm sürsem sana
|
|
| |
Misafir Misafir
| Gül yüzünü rüyamızda (Rast)
Gül yüzünü rüyamızda Gürelim ya RESULALLAH Gül bahçene dünyamızda Girelim ya RESULALLAH
Sensin gönüller sultanı Getiren yüce Kur'anı Uğruna tendeki canı Verelim ya RESULALLAH
Aşkınla yaşarır gözler Hasretinle yanar özler Mubarek ravzana yüzler Sürelim ya RESULALLAH
Veda edip masivaya Yalvarıp yüce Mevlaya Şefaat - Mustafa' ya Erelim ya RASULALLAH
Levlake dedi sana Hak Bağışla yüzümüze bak Huzurullaha yüzü ak Varalım ya RASULALLAH
Derviş derki kardeşlere Çok selavat ver kardeşlere Gül yüzünü göre göre Ölelim ya RASULALLAH |
|
| |
Misafir Misafir
| Merhaba Ya Şemsi-d Duha (Hüseyni)
Merhaba Ya Şemsi-d duha merhaba Merhaba Ya bedri-d Düca merhaba Merhaba Ya nuri-l Hüda merhaba Ehlen ve sehlen merhaba
Ey enbiyalar serveri merhaba Ey evliyalar rehberi merhaba Ey ins-ü cin peygamberi merhaba Ehlen ve sehlen merhaba
Sen canların cananısın merhaba Dertlilerin dermanısın merhaba Alemlerin Sultanısın merhaba Ehlen ve sehlen merhaba
Yunus cenalin görelim merhaba Payine yüzler sürelim merhaba Yoluna canlar verelim merhaba Ehlen ve sehlen merhaba
|
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:50 | |
| Mâil oldum bahçesinde hurmaya (Hicaz)
Mâil oldum bahçesinde hurmaya Takâtım kalmadı aslâ durmaya Ol Medine Ravzasını görmeye Görmeyince alma yârab cânımı
Aşık olan bû fâniyi neylesin Sâlâtü selâmla gökler inlesin Medine'ye varıp mesken eylesin Varmayınca alma yârab cânımı.
En son Detone tarafından 19.05.09 21:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:50 | |
| Bilmem Nideyim (Uşşak)
Bilmem nideyim, Allah Allah Aşkın elinden, Hay hay Kande gideyim, Aşkın elinden.
Sallallahu alâ Muhammed Sallallahu aleyke Ahmed
Meskenim dağlar, Allah Allah Gözyaşı çağlar, Hay hay Durmaz kan ağlar, Aşkın elinden.
Sallallahu alâ Muhammed Sallallahu aleyke Ahmed
Varım vereyim, Allah Allah Kadre ereyim, Hay hay Üryan olayım, Aşkın elinden.
Sallallahu alâ Muhammed Sallallahu aleyke Ahmed.
Yunus'un sözü, Allah Allah Kül olmuş özü, Hay hay Kan ağlar gözü, Aşkın elinden.
Sallallahu alâ Muhammed Sallallahu aleyke Ahmed. |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:51 | |
| Canım kurban olsun senin yoluna (Segah)
Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel, kendi güzel Muhammed, Şefâat eyle bu kemter kuluna, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Mü'min olanların çoktur cefâsı, Ahirette olur zev-u sefâsı, On sekiz bin âlemin Mustafâ'sı, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Yedi kat gökleri seyrân eyleyen, Kûrsûn üstünde ceylân eyleyen. Mi'râcında ümmetini dileyen, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Aşık YUNUS neyler iki cihânı sensiz, Sen Hak Peygambersin şeksiz, gümânsız Sana uymayanlar gider imânsız, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
|
|
| |
Misafir Misafir
| Seyreyleyüp yandım mahcemaline (Saba)
Seyreyleyüp yandım mahcemaline Allah Allah Nur kundak içinde yatar Muhammed Canımın cananısın Dost Muhammed Kokuları benzer cennet gülüne Allah Allah
Nur kundak içinde yatar Muhammed Canımın canısın Dost Muhammed
Kevser dudakları bilmem ne söyler Allah Allah Hulusi kalbiyle hakkı zikreyler Daha tıfıl iken ümmetin diler Allah Allah
Bildim odur iki cihan serveri Allah Allah Allah'ın Habibi son peygamberi O'dur yerin göğün şemsi kameri
|
|
| |
Misafir Misafir
| Derman Arardım Derdime (Hüseyni)
Derman arardım derdime derdim bana derman imiş Burhan sorardım aslıma aslım bana burhan imiş
Sağ u solu gözler idim dost yüzünü görsem deyu Ben taşrada arar idim ol can içinde can imiş
Öyle sanırdım ayriyem,dost gayridir ben gayriyem Benden görüp işideni bildim ki ol canan imiş
Savm u salat u haccile sanma biter zahid işin İnsan-ı Kamil olmağa lazım olan irfan imiş
Kanden gelir yolun senin ya kande varır menzilin Nerden gelip gittiğini anlamayan hayvan imiş
Mürşid gerektir bildire Hakkı sana hakkel-yakin Mürşidi olmayanların bildikleri güman imiş
İşit Niyazi'nin sözün bir nesne örtmez Hak yüzün Hak'tan ayan bir nesne yok gözsüzlere pünhan imiş |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:52 | |
| Ey Risalet Tahtının Huşid-i Mah-ı Enveri (Hüseyni)
Ey Risalet Tahtının Huşid-i Mah-ı Enveri Vey nübüvvet mazharı, ahir zaman Peygamberi
Hak Senin Şanında Levlâk okudu Ya Mustafa Yani Sensin nur Muhammed Kâinat'ın rehberi
Sure-i Şemsi-d Duha geldi cemalin şanına Alemi kıldı münevver ba kemalin enveri
Ya Rasulallah şefaat kıl Gazali hasteye Bir günahkâr ümmetindir, hem kamunun kemteri |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:54 | |
| Abdest Aldığın Zaman
Dökülür bedede cümle günahlar Namaz işin abdest aldığın zaman İki melek iki yanında durur Sabah namazım kıldığın zaman
Dahi namazım terketme sakın İsterisen ola imanın bütün Hak kulum der sana Rasül ümetim Öğle namazım kaldığın zaman
Gökten yere iner bütün melekler Meleklere müştak olur felekler Kabul olur anda bütün dilekler İkindi namazın kıldığın zaman
Cennet bahçesin! Hak kendi bezer Şad olur müminler içinde gezer Kiramen Katibin sevabın yazar Akşam namazım kıldığın zaman
Bu namazdır müminlerin burağı Hak teala yakın eder ırağı Cenneti ala olur anın durağı Yatsı namazım kıldığın zaman
Ecel yastığına koyunca başın Dökülür gözünden kan ile yaşın İman Kur’an olur senin yoldaşın Azraile canın verdiğin zaman |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: ..İLahiLer ve SözLeri... 19.05.09 21:54 | |
| Allah Allah Dedikçe
Gelin Allah diyelim, Kalpten pası silelim, Alemler seyredelim, Allah Allah dedikçe.
Nerde tevhid çekilir, Melekler saf saf gelir, Hepsi tekbir getirir, Allah Allah dedikçe.
Zikri Hakka başlandı, İsm-i Celal hızlandı, Arş-ı A’la sallandı, Allah Allah dedikçe.
Gönüller şadan olur Kaygudan azad olur, Can mülkü abad olur Allah Allah dedikçe.
Gafil olma Naci ya! Hakkı zikret daima, Seni zikreder Hüda, Allah Allah dedikçe.
|
|
| |
| ..İLahiLer ve SözLeri... | |
|