Rahman ve Rahim olan adına sığınarak Açtım iki elimi kor gibi iki yaprak Bir edeb ölçeğinde umutlu ve utangaç İşte dünya önümde benim ruhum sana aç
Bu seğriyen ellerle senden seni isterim Senden seni isterken canımdan çıkar tenim Sana aşık ruhumdur merceği yakan ışık Gözlerim cemalini görmedende kamaşık
Bir miras yediyim ben ıflasın eşiğinde Hep sabrım ölçülüyor ihlas bileşiğinde Kimim kimlik ararken hem güler hem ağlarım Yükseklerden dökülen sular gibi çağlarım
Çok tuzlu bir denizim her anım med ve cezir Sana aşık olanlar yüregim kutla esrir Döşeğim kara toprak, yorganım kara bulut Ben, seninle doluyken, vurgun yapamaz kunut
Her insan günah işler senden saklanır mı sır Tevbe dilekçesiyle sırttan kalkar bu nasır Kainatı yarattın donattın rızık verdin Kimine sonsuz körlük, kimine ışık verdin
Yanlış adım atmayın diye indi her kitap Sana açılan eli geri çevirmezsin Rab Ulu bir silsileden peygamberler gönderdin Gökyüzüne yıldızlar yere çiçekler serdin
Senden önce bir Sen yok kainatta ilk sensin Bu kainat bir meta hepsine malik sensin Rabbim seni tanıyan bilir doluyu boşu Kapına geldi işte yorgun bir aşk sarhoşu
Garibim muzdaribim ama umutsuz değil Seninle dost olanlar cihanda mutsuz değil Kulunum kurbanınım Rabbim Senin mülkünde Garip kulun ne söyler gülümse dilekçeme
Senin için verince verenin feyzi artar Gönülden bir sadaka dağca bir ömrü tartar Kainatta ne varsa hepsinin zikrinde Sen Hamd ve Şükür sanadır herşey seninle esen
Sen ki Sana geleni çevirmezsin eli boş Aşık boşa dememiş "lütfunda kahrinda hoş'' Bir beyaz dilekçedir Sana her yalvarışım İmanımla amelim hem perdem hem nakışım
Çalı bile kendine sığınan kuşu itmez Sen Gafur'sun Aziz'sin senin keremin bitmez Geldim işte kapına kul senden ırak olmaz Sana adanmamışsa yürekte yürek olmaz
Benden önce esirge muhammed ümmetini Esen gitsin her kervan en sona ula beni Kainat bir mozaik herşeye sahip ALLAH Ey gizli ve aşikar her derde tabip ALLAH...