Allah’ım! Ey Hediye Edici ve Sevindirici Olan! Şükür ve hamd ve sevinçtir şimdi sözüm. Sana, senin vermene layık bir şey göndermedim. Sen, verdin. Sana, tam samimiyetle dualar göndermedim. Sen, verdin. Sana, isyandan büsbütün azade itaat göndermedim. Sen, verdin. Yerden göğe, ezelden ebede kadar ne kadar ikram varsa, Senden. Yerden göğe, ezelden ebede kadar ne kadar teşekkür varsa, Sana. Nimetlerin için şükredip, bilmediğim nimetleri de istemek üzere, Senin hazinelerine geldim. İşte ben, işte Sen. Sınırsız fakirliğe sahip kulun, sınırsız zenginliğe sahip olana boyun eğiyor. İşte ben, işte Sen. İhtiyacını bile bilemeyen kulun, Zengin ve Cömert olan’dan ikram ve nimetlerini istiyor. Bize aczimizi ve Senin gücünü, ihtiyacımızı ve Senin zenginliğini gösterdiğin ayetlerin hakkına, bize Seni tanımada, Seni sevmede, Seni istemede kapılar aç. Bizim günah ve isyan kapılarımızı bağla, sevap ve ibadet kapılarımızı aç ve genişlet. Allah’ım! Ey Celal ve İzzet Sahibi! Bize aczimizi ve Senin gücünü, ihtiyacımızı ve Senin zenginliğini gösterdiğin ayetlerin hakkına, bize Seni tanımada, Seni sevmede, Seni istemede kapılar aç. Bizim günah ve isyan kapılarımızı bağla, sevap ve ibadet kapılarımızı aç ve genişlet. Allah’ım! Ey Celal ve İzzet Sahibi! dualarımızı bu zamandan al. Saadet asrına ***ür. Şerefli ve Sevgili Elçi’nin yanından kabul eyle. O’na selam ve salat et. Bizim de suret ve sîretimizi, o Rauf ve Rahim olan Peygamber’imiz hazretlerininkilere benzet! Ey Dünya ilinin çiçekleri! Ey Cennete akan nehirler! Ey Şarkı söyleyen kuşlar! Ey tomurcuk, ey ses, ey hava, ey toprak, ey ateş! Ey hayranlık veren sanat, ey güzellik, ey sevinç, ey hayat, ey ölüm! Ey Allah’ı anan ve anlatan eşya ve hadiseler! O’nu anmaya, O’nu anlatmaya, O’nu övmeye, O’ndan istemeye devam edeceksiniz! Kimse bilmesin, kimse okumasın, kimse duymasın isterse.. Bize aczimizi ve Senin gücünü, ihtiyacımızı ve Senin zenginliğini gösterdiğin ayetlerin hakkına, bize Seni tanımada, Seni sevmede, Seni istemede kapılar aç. Bizim günah ve isyan kapılarımızı bağla, sevap ve ibadet kapılarımızı aç ve genişlet. Allah’ım! Ey Celal ve İzzet Sahibi! Bizi bağışla, affet. Bizi yıka, temizle. Bizi nimetlendir, sevindir. Bizi, olmamızı istediğin hâle koy... A M i N
|