sitem
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

sitem

sitem

Latest imagesAnasayfaGiriş yapKayıt Ol

peygamber duaları

YazarMesaj
Misafir
Misafir

peygamber duaları Empty
MesajKonu: peygamber duaları   peygamber duaları I_icon_minitime24.10.08 2:43

PEYGAMBER DUALARI

Hzpeygamber duaları Nokta Adem:
Hzpeygamber duaları Nokta Adem ve Havva dünyaya gönderilince hatalarından dolayı çok gözyaşı dökerek “ Ey Rabbimiz, biz nefsimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen şüphesiz hüsrana düşenlerden oluruzpeygamber duaları Nokta (A’raf 7/23)
Hzpeygamber duaları Nokta Nuh: Hzpeygamber duaları Nokta Nuh’a uzun zaman zarfında pek az kişi tabi olması karşısında “Ya Rabbi mağlup düştüm bana yardım et “diyerek Allah’a yalvarırpeygamber duaları Nokta(Kamer shpeygamber duaları Nokta10)peygamber duaları Nokta Hzpeygamber duaları Nokta Nuh’a gemiye yerleştiklerinde şöyle dua etmesi emredilirpeygamber duaları Nokta”Bizi zalim kavminden kurtaran Allah’a hamdolsunpeygamber duaları Nokta Ya rabbi, beni bereketli bir yere indirpeygamber duaları Nokta Sen hayrul Muzazilinsinpeygamber duaları Nokta(Mü’minun 23/28-29)peygamber duaları NoktaZalimlerin helakından sonra Hzpeygamber duaları Nokta Nuh “Ya Rabbi!, şüphesiz (boğulmuş olan) oğlumda ailemdendirpeygamber duaları Nokta Senin vaadin ise elbette haktır, sen hakimler hakimisinpeygamber duaları Nokta
Hzpeygamber duaları Nokta İbrahim: Hzpeygamber duaları Nokta İbrahim “Ya Rabbi bana hikmet ver ve beni salih kullarından ilhak etpeygamber duaları Nokta Sonra gelenler içinde bana lisanı sıdk (hayırla anılmak) nasib etpeygamber duaları Nokta Beni; daim cennetinin varislerinden kılpeygamber duaları Nokta Babamı da bağışla peygamber duaları NoktaÇünkü o sapıtanlardandırpeygamber duaları Nokta İnsanların diriltilecekleri günde beni mahcup etmepeygamber duaları Nokta Öyle bir gün ki, o günde ne mal bir fayda verir ne de oğullarpeygamber duaları Nokta Ancak kim selim bir kalple Allah’ın huzuruna gelse (o kurtulur)peygamber duaları Nokta Şuara (26/83-89)
Hzpeygamber duaları Nokta Lut: Hzpeygamber duaları Nokta Lut ‘un kavmi günahda ısrar edince “Ya Rabbi, beni ve ehlimi onların yaptıklarından kurtarpeygamber duaları Nokta Şuara 26/169peygamber duaları NoktaVe kavmi azabı getir de görelim deyince; Ya Rabbi bozguncu kavme karşı bana yardım etpeygamber duaları Nokta”dedipeygamber duaları Nokta Ankebut(29/30)
Hzpeygamber duaları Nokta Eyyub: Ya Rabbi zarar bana dokundu ve sen Erhamer’rahiminsin (Enbiya 21/83) Kuran’daki diğer bir dua da” Ya Rabbi şeytan beni zorluk ve azaba uğrattıpeygamber duaları Nokta(sad 38/41)peygamber duaları Nokta
Hzpeygamber duaları Nokta Yusuf: Hzpeygamber duaları Nokta Yusuf zindana atılmak veya Züleyha’nın dediğini yapmakla karşı karşıya kalınca “Ya Rabbi; zindan benim için onların davet ettiğinden daha sevimlidirpeygamber duaları Nokta Eğer bu kadınların hilesini benden çevirmezsen onlara meyleder ve cahillerden olurumpeygamber duaları Nokta(Yusuf 12/33)peygamber duaları NoktaHzpeygamber duaları Nokta Yusuf rüya misal dünya saltanatına bedel gerçek saadetin olduğu beka alemini isterpeygamber duaları Nokta Ve Ya Rabbi: bana saltanatla bir nasip verdin ve rüya tabirini öğrettinpeygamber duaları Nokta Ey gökleri ve yeri yaratan; sen dünya ve ahirette benim velimsinpeygamber duaları Nokta Beni müslüman olarak vefat ettir ve salihlere ilhak eylepeygamber duaları Nokta(Yusuf 12/101)
Hzpeygamber duaları Nokta Şuayb: Bu peygamberin kavmi ona tabi olanları tehdit edip derler: “Ya bizim yolumuza dönersin ya da sizi bu beldeden çıkaracağız”peygamber duaları Nokta Hzpeygamber duaları Nokta Şuayb şöyle dua eder: “Ya Rabbena bizim ile kavmimiz arasını hak ile aç sen hayrul fatihinsinpeygamber duaları Nokta” (Araf 7/89)
Hzpeygamber duaları Nokta Musa: Cenab-ı Hakk Musa (apeygamber duaları Nokta s)’a firavuna gidip tebliğde bulunmasını Beni İsrail’i kurtarmasını isterpeygamber duaları Nokta Orada Hzpeygamber duaları Nokta Musa şu meşhur duasını yapar: “Ya Rabbi kalbime inşirah ver, işimi kolaylaştır, dilimdeki düğümü aç, ta ki sözlerimi anlasınlarpeygamber duaları Nokta Bana ehlimden kardeşim Harun’u yardımcı kıl onunla sırtımı kuvvetlendirpeygamber duaları Nokta Onu işimde bana ortak kılpeygamber duaları Nokta Ta ki sana çokça tesbih edelim ve seni çokça analımpeygamber duaları Nokta Şüphesiz sen bizi görmektesinpeygamber duaları Nokta
Hzpeygamber duaları Nokta Süleyman: “Ya Rabbi beni bağışla ve benden sonra kimseye nasip olmayacak bir saltanat verpeygamber duaları Nokta Şüphesiz sen Vehhab’sın peygamber duaları Nokta(Sad 38/35)
Hzpeygamber duaları Nokta Süleyman’ın diğer duası: “Ya Rabbi bana anneme ve babama ihsan ettiğin nimetine şükretmemi ve razı olacağın ameller yapmamı nasip et rahmetinle beni salih kulların arasına katpeygamber duaları Nokta(Neml 27/19)
Hzpeygamber duaları Nokta Yunus: Bu yüce Nebi balığın karnında şöyle yalvarır: “Ya Rabbi senden başka ilah yokturpeygamber duaları Nokta Seni tenzih ederim, muhakkak ben zalimlerden olurum peygamber duaları Nokta(Enbiya 21/87)
Hzpeygamber duaları Nokta Zekeriyya: “Ya Rabbi; kemiğim zayıflayıp gevşediği baş bembeyaz alev gibi tutuştu, sana dua etmekle de Ey Rabbim hiç bir zaman mahrum olmadım, Ya Rabbi gerçekten ben arkamdan yerime geçecekler hususunda korkmaktayım, karım da kısır onun için bana yardımcı ihsan buyur; bana varis olsun Yakup ailesine varis olsun ve onu ey Rabbim rızana kavuşturpeygamber duaları Nokta(Meryem 19/ 4-6)
Hzpeygamber duaları Nokta İsa: Havarilerin gökten sofra istemelerine karşı Hzpeygamber duaları Nokta Mesih şöyle dua eder; “Ya Rabbena bize semadan evvelimiz ve ahirimiz için bir bayram ve senden mucize olarak bir sofra indirpeygamber duaları Nokta Bizi rızıklandır, Sen hayru-r razıkınsınpeygamber duaları Nokta(Maide 5/114)
Hzpeygamber duaları Nokta Muhammed: Kur’an-ı Kerim de Peygamberimiz(speygamber duaları Nokta apeygamber duaları Nokta v)’in ve pek çok duaları zikredilmiştirpeygamber duaları Nokta Bu duaların hemen hepsi -kul- yani “deki” ifadesi ile başlamaktadırpeygamber duaları Nokta
“-De ki: Ey mülkün sahibi olan Allah’ım, dilediğine mülk verir, dilediğinden çeker alırsın, dilediğini aziz eder, dilediğin, zelil kılarsınpeygamber duaları Nokta Bütün hayır senin elindedirpeygamber duaları Nokta Çünkü sen her şeye kadirsin, geceyi gündüze sokar, gündüzü geceye dahil edersin, ölüden diri, diriden ölü çıkarırsın ve dilediğine hesapsız rızık verirsinpeygamber duaları Nokta” (Al-I İmran 3/26-27)
-Bir iş veya yere sıdk ile girmek ve çıkmak için de ki; “Ya Rabbi sıdk ile beni girdir ve sıdk ile beni çıkarpeygamber duaları Nokta Katından yardıma bir kuvvet ihsan buyurpeygamber duaları Nokta” (İsra 17/80)

peygamber duaları User_offline
Misafir
Misafir

peygamber duaları Empty
MesajKonu: Geri: peygamber duaları   peygamber duaları I_icon_minitime24.10.08 3:48

:olsun: Hepimizin bilmesi gereken kıymetli bilgiler emeğine sağlık

peygamber duaları
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Peygamber efendimiz buyurmuslardirki;