sitem
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

sitem

sitem

Latest imagesAnasayfaGiriş yapKayıt Ol

Hz fatıma annemiz ve edep

YazarMesaj
Misafir
Misafir

Hz fatıma annemiz ve edep Empty
MesajKonu: Hz fatıma annemiz ve edep   Hz fatıma annemiz ve edep I_icon_minitime23.12.10 2:40

Bakınız o peygamber neslinin muazzez menbâı ne istiyordu:

Yâ Esma, beni günlerdir düşündüren şey, vefatımdan sonra üzerine konarak götürüleceğim tabutun şeklidir. Çünkü bu tabutlar dümdüz tahtadan ibarettir. Bu tabuta konan cesede, bir kilim örtülmekte ise de, cesede yapışan örtü mevtanın vücudunu belli ediyor. Bakanlar cesedin iriliğini, ufaklığını anlıyorlar. Benim cesedimin de nâmahreme böyle gö­rülmesini istemiyorum. Kalbimi huzursuz eden, şimdiden üzüntüsünü çektiğim şey budur."
Hz. Esma (ra), Hz. Fâtıma'nın bu problemine şu çözümü getirmişti:
Yâ Fâtıma, biz Habeşistan'a hicret ettiğimizde, onların cenazelerini taşıdıkları tabutları gördüm. Dümdüz tahtaların üzerine çatı yapıp, bu çatının üzerine de hasır örtüyorlar ve böylece tabutun içinde bulunan cesedi başkaları görmüyor."
Hz. Esma, böyle dedikten sonra, eline aldığı ince hurma dallarının iki ucunu yere saplayıp, ortasını yukarı doğru kamburlaştırarak, "İşte böyle yapıyorlar" diye tabutun şeklini de gösterdi.

Hz. Fâtıma sevinmişti.

Hz fatıma annemiz ve edep
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ayni ismi Tasiyan iki Annemiz; Zeynep Binti Huzeyme ve Zeynep Binti Cahs (r.a)
» Aile yuvasini korumada edep ve aile yuvasini koruma