sitem
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

sitem

sitem

Latest imagesAnasayfaGiriş yapKayıt Ol

Yemin ettim demek

YazarMesaj
Misafir
Misafir

Yemin ettim demek Empty
MesajKonu: Yemin ettim demek   Yemin ettim demek I_icon_minitime01.03.10 19:01

Sual: (Ben, o işi yapmamaya yemin ettim) demekle yemin edilmiş olur mu?

CEVAP

Evet, doğru söylüyorsa, yani gerçekten o işi yapmayacaksa yemin etmiş olur. O işi yapacağı halde, yalandan öyle diyorsa yemin olmaz. (Hindiyye)

Kadının yemin etmesi

Sual: Bir kadın, kocasına, (Sen, bana haramsın) veya (Seni, kendime haram ettim) dese, ne gerekir?

CEVAP

Bu yemin olur. Sözünde durmayıp kocasıyla beraber olursa, yemin kefareti vermesi gerekir. (Hindiyye)

Seninle konuşmak haramdır

Sual: Bir kimse diğerine, (Seninle konuşmak haramdır) dese yemin olur mu? Yani konuşursa yemin kefareti vermesi gerekir mi?

CEVAP

Evet, yemin olur. Konuşursa yemin kefareti vermesi gerekir. (Hindiyye)

Misafir
Misafir

Yemin ettim demek Empty
MesajKonu: Geri: Yemin ettim demek   Yemin ettim demek I_icon_minitime01.03.10 21:31

Kadının yemin etmesi

Sual: Bir kadın, kocasına, (Sen, bana haramsın) veya (Seni, kendime haram ettim) dese, ne gerekir?

CEVAP

Bu yemin olur. Sözünde durmayıp kocasıyla beraber olursa, yemin kefareti vermesi gerekir. (Hindiyye)

komşum kısa süre eşiyle sorun yaşadı ve illaki bu sözü tüm ihtarlarımıza rağmen sürekli tekrarladı ve kefaret vermedi barıştıktan sonra şimdi çok merak ettim durumunu

Yemin ettim demek
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gebermedim demek
» Zerre iman ne demek?
» Allah a nur demek uygun mu?